Veelgestelde vragen

Waarom zijn sommige pruiken elders goedkoper?

Hoewel we ons uiterste best doen om ook voordeliger pruiken aan te bieden, aarzelen we om producten te verkopen die we zelf niet graag zouden dragen. Het oude gezegde klopt ook voor pruiken: “Je krijgt waar voor je geld.” Met een pruik-voor-weinig zijn ook het gevoel, de constructie, het draagcomfort en de levensduur minder. Voor een kwalitatief goede pruik van kort haar moet je echt al rekenen op een paar honderd Euro.

Om dingen in het juiste perspectief te plaatsen: hoe zou het zijn om rond te lopen met een kleurig pruikje dat je zou kopen voor een verkleedfeestje? Leuk voor het carnaval. Maar kun jij je voorstellen dat je met zo’n pruik – in je eigen stijl en kleur – zou rondlopen in je dagelijkse leven? We denken van niet … en daarom bieden wij ze niet aan.

 

Kan ik met mijn pruik slapen?

We raden je af om met je pruik te slapen. De wrijving met je kussen kan ervoor zorgen dat de pruik in de war raakt en mat wordt. Bovendien zal daardoor de levensduur aanzienlijk verminderen. We raden aan een zachte slaapmuts te dragen om je hoofd warm en comfortabel te houden tijdens het slapen.

 

Kan ik douchen of zwemmen met mijn pruik?

We raden je af om je pruik te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Je pruik kan erg verward en dof raken wanneer je deze in de douche of het zwembad draagt. Pogingen om de pruik te drogen of de glans terug te krijgen, kunnen schade of haarbreuk veroorzaken. Zwembadchemicaliën en zout water kunnen pruiken beschadigen. De haren kunnen verteren en afbreken en de levensduur van de pruik wordt bekort. Chemische reacties kunnen er ook voor zorgen dat je pruik van kleur verandert.

Tip: als je je hoofd bedekt wilt houden tijdens het douchen of zwemmen, bieden wij een ruime keuze aan douche- en badmutsen aan om je hoofdhuid te beschermen.

 

Kan ik mijn pruik (laten) knippen?

Synthetische pruiken zijn gekapt en voorgestileerd. Veel van onze klanten kiezen er echter voor om hun pruik te personaliseren door deze te laten knippen en stylen door een professional met ervaring in het werken met pruiken. Als je persoonlijke haarstylist handig met pruiken werkt, is dat jouw beste keuze. Hij of zij weet immers hoe jij je haar graag draagt.
Het stylen van de pruik gebeurt om jouw gezichtsvorm perfect te omlijsten. Of om een pony lekker kittig te knippen. Zo kun je je pruik precies afstemmen op jouw gezicht en de door jou gewenste looks. Het is net die finishing touch waardoor jouw haarstuk precies als jouw eigen haar aanvoelt. Maar… als je de schaar zet in je pruik, doe het dan wel met beleid, subtiel en smaakvol. We raden je af om de stijl rigoureus te (laten) veranderen. Stel je voor dat het resultaat tegenvalt…

Hoe moet ik mijn pruik bewaren?

Op tijden dat je je pruik niet draagt, gebruik je een pruikstandaard of een paspop. Bewaar je pruik niet op een bol van piepschuim. De cap zou kunnen uitrekken waardoor de pasvorm niet meer klopt. Het dragen van je pruik onder de douche, in het zwembad of tijdens het slapen, wordt afgeraden. Dus heb je een plek nodig om je pruik te bewaren op die momenten.
Wanneer je je pruik hebt gewassen, moet je die ook op een pruikenstandaard plaatsen om deze te laten drogen, zodat je pruik zijn vorm behoudt. Als je geen pruikstandaard hebt, kun je je haarstuk op een cilindrisch voorwerp plaatsen, zoals een bus of vaas. Dek die wel eerst af met een handdoek. We raden je aan je pruik op te slaan op een koele, droge plek. Het best uit de buurt van direct zonlicht om je pruik in goede conditie te houden. Laat je pruik niet in een dampende badkamer of in de vensterbank omdat vocht en warmte de pruik kunnen beschadigen.

 

Moet ik meer dan één pruik kopen?

Veel pruikenwinkels en adviesplatforms zullen je aanraden om meer dan één pruik te kopen. Het is een aanrader om een pruik op voorraad te hebben als je weet dat je je haar gaat verliezen. Je voelt je dan voorbereid en meer gerust. Als je budget het toelaat, is het zeker een goed idee om meer dan één pruik beschikbaar te hebben. Je pruik gaat langer mee als je hem niet dagelijks draagt.
Een tweede pruik kan ook helpen om je dagelijkse routine te vereenvoudigen. Heb je meer dan één pruik, dan kun je er ook een dragen tijdens het wassen en drogen van de andere. Als je een warmtebestendige pruik van synthetisch of menselijk haar hebt, kun je er één met krullen en een met stijl haar kiezen. Een voor dagelijks gebruik en een om uit te gaan. Met twee pruiken kun je snel je looks aanpassen zonder daaraan veel tijd te besteden. Dit is vooral handig wanneer vermoeidheid door chemo optreedt.

 

Wanneer koop ik mijn tweede pruik?

We raden je aan om te wachten om je tweede pruik te kopen totdat je zeker weet dat je eerste is een blijvertje is. Sommige van onze klanten zien na verloop van tijd af van hun pruik en kiezen voor een van onze hoeden of tulbanden. Om deze reden is het een goed idee om jezelf een korte tijd te gunnen om te bepalen wat het beste bij jou past, vóór je iets nieuws aanschaft. Vrouwen die gewend raken aan het gemak van het dragen van een pruik zullen makkelijker voor meer pruiken kiezen. Je kunt immers ook genieten van meerdere stijl- en kleurenselecties. Plezier hebben van je mooie kapsels kan een troost zijn in tijden waarin je wordt geconfronteerd met haaruitval.

Tip: als je meer dan één pruik koopt, koop ze dan in eenzelfde stijl en laat een stylist elke pruik op een iets andere lengte knippen. Dit geeft de indruk van haargroei en kappersbezoek. Zorg wel altijd voor een stylist met ervaring in met het knippen van pruiken.

 

Kan ik gewone haarverzorgingsproducten gebruiken op mijn synthetische pruik?

Nee. Gebruik alleen producten die speciaal zijn ontwikkeld voor pruiken. Andere shampoos en stylingmiddelen kunnen ophoping van residu veroorzaken die de haarvezels kan beschadigen en de levensduur van de pruik kan bekorten. Gebruik alleen een borstel of kam die speciaal is ontworpen voor pruiken, omdat gewone haarborstels hard of schadelijk kunnen zijn.