Pruiktypes

In onze webshop bieden wij verschillende typen pruiken aan. Hieronder lees je welke.

Klassieke pruiken

De klassieke of traditionele pruiken zijn machinaal vervaardigd van ‘rijen’ haar die aan elkaar worden geweven. De rijen bestaan uit plukjes haar die op elastisch band worden gestikt. De dichtheid van het haar bepaalt hoe open het kapje – de cap – is dat op het hoofd wordt gezet. Is de verwevenheid tussen 20 en 75% dan wordt gesproken van ‘kaploos’. Hierdoor draagt de pruik koeler en comfortabeler. Klassieke pruiken hebben doorgaans een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Tenslotte zorgt de klassieke pruik voor een zeer natuurlijk, tijdloos voorkomen.

Monofilament pruiken

Duurder, maar nóg mooier dan de klassieke pruiken, zijn de zogenaamde ‘monofilament wigs’. De haren worden stuk voor stuk, dus niet in rijen zoals bij klassieke of traditionele pruiken, verticaal in een transparante basis gestoken. Zowel de cap als het geheel van fijne haartjes geeft een volledig natuurlijke uitstraling. Tenslotte is deze lichtgewicht pruik onvergelijkbaar qua draaggemak.

Monifilament pruiken kunnen geheel of gedeeltelijk volgens deze techniek zijn vervaardigd. In alle gevallen zijn ze geweldig te stylen en het draagcomfort ongeëvenaard.

Monofilament (gedeeltelijk)

Van dit type pruik is een deel ervan gemaakt volgens het Monofilament principe. Daardoor heeft vooral dit gedeelte een volkomen natuurlijke uitstraling. Het lijkt alsof het haar hier daadwerkelijk uit de hoofdhuid groeit.

Monofilament kruin

Van dit type pruik is de kruin gemaakt volgens het Monofilament principe. Dit zorgt voor een volkomen natuurlijk lijkende haargroei vanuit de kruin.

Monofilament top

Van dit type pruik is de gehele bovenzijde van de pruik gemaakt volgens het Monofilament principe. Hierdoor lijkt het alsof het haar over het totale oppervlak daadwerkelijk vanuit de hoofdhuid groeit. 

Lace Front Wigs

Zogenaamde lace fronts kunnen worden verwerkt in diverse pruiktypen. Bij lace fronts zijn de haren stuk voor stuk bevestigd in een ultra fijnmazig netje dat de oorspronkelijke haarlijn omvat. Dit materiaal is zo verfijnd dat het nauwelijks op de huid zichtbaar is. Het lijkt alsof eigen haren daadwerkelijk vanuit de hoofdhuid groeien. Daardoor is deze nieuwe haarlijn zowat onzichtbaar.

Dit delicate materiaal vergt ook een secure behandeling. De ‘lace’ kan met een huidvriendelijk tape aan de schedel worden bevestigd om eventueel verschuiven te voorkomen. Bovendien kun je daarna speels met je handen door het haar gaan, zonder dat je je kapsel in gevaar brengt. Tenslotte is de lace front wig ademend, extreem licht te dragen en gemakkelijk te stylen.

Handgenaaide kapjes (caps)

Wie kiest voor een verfijnde monofilament pruik en een nóg iets betere klasse wenst, gaat voor een volledig in het delicate, fijnmazige weefsel genaaid. Met deze handgenaaide kapjes is de meest verfijnde, natuurlijke uitstraling gegarandeerd.

 * De meeste pruiken van natuurlijk (menselijk) haar in onze webshop Echt haar pruiken -Dream Hair  zijn de klassieke pruiktypen.
De klassieke exemplaren zijn haar-voor-haar zijn opgebouwd op een basis van siliconen of (gedeeltelijk) op een ultra fijnmazige stof, lace. Met deze materialen imiteren we de hoofdhuid en de natuurlijke haargroei.


In relatie tot de meeste producten die er op de markt zijn, vinden we dit persoonlijk de beste optie. Veel voordelen, zoals een lekker ademend kapje, tegen een gunstige prijs. Deze pruiken zijn prettig te plaatsen, makkelijk te dragen, leuk te stylen en uit te breiden tot een voller kapsel. 
De meeste van deze pruiken hebben een soort kammetjes zodat je je nieuwe haar makkelijk in je eigen haar kunt bevestigen. Dit voorkomt ook het eventueel verschuiven van de pruik. Met elastische strips kun je de pruik desgewenst wat ‘strakker zetten’. Misschien het grootste voordeel: deze pruiken dragen lekker luchtig.